Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeretve lenni Dr. Papp István Csongor

2017.12.18

Szeretve Lenni Dr. Papp István Csongor
szeretve-lenni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A könyv nem kerül a polcomra, ahol nem találom meg hanem ágyam mellett tartom és időnként bele fogok olvasni.
Dr. Papp István könyvében az első, ami igen ritka és magával ragadó benne, hogy egyszerűen beszél, nem magyaráz, nem okoskodik, csak tanít. De úgy, hogy észre sem venni.

Méltatását Biró László Püspök atya a könyv hátoldalán megjelent recenziójával kezdem.

" A család az a hely, amely leginkább közvetíti az értékeket, amelyek összetartják a társadalmat erősítik annak minőségét , a társadalom helyettesíthetetlen erőforrása. A családot  nem lehet összemosni semmilyen együttélési formával.

Óriási felelősségünk, hogy fiataljaink megfelelő segítséget kaphassanak ezen a téren. A házas és családi kapcsolatainkat nem szabad kiszolgáltatnunk napi munkáinknak, stresszeinknek.

Nagy szükségünk van tisztánlátásra, vezetésre, világos cselekvési irányra.

A kétszeresen özvegy orvos, ifjúság pszichiáter-neurológus, pszichoterapeuta, igazságügyi  orvosszakértő gazdag élettapasztalatát, irodalmi műveltségét szeretné megosztani olvasóival, hogy így szolgálja embertársai boldogságát, nemzetünk megújulását."

Dr. Papp István Csongor 150 oldalas könyve 2 fejezetből 1 Függelékből  60 alfejezetből áll ezen kívűl tartalmaz Epilógust, Köszönetnyilvánítást, Idézett irodalom jegyzéket, Rajzokat, Verset.

A fejezetek címei

 A világ megismerése gyermekként

A házastársak, tartósan együtt élők elhidegülésének keletkezése és legyőzése

A következőkben a 2014 márciusában vele készített interjú egyik kérdésére adott válaszát idézem.

Gondolkodik -e a szerző a téma további kidolgozásán?

A válaszom igen. Most is rész munka időben dolgozom. Teszem azt azért, hogy friss anyagot kapjak a betegektől a következő könyvem megírásához. Az érdekel, hogy a mai felgyorsult világ negatív hatásait  hogyan tudják ellensúlyozni a szeretettel és " szakmai tudással" felvértezett párok..

Remélem, egészségem lehetővé teszi ezt a tervem véghezvitelét. A munka közel fele már nyers formában készen áll.

Elolvasván " tudós" barátom második könyvét amely még jobban tetszett ,mint az első javaslom fogjon hozzá a harmadikhoz!

 

papp-istva-dr.jpg

Dr Papp István Csongor

 

Dr. Papp István Csongor Pécsett született 1935-ben. Orvosi tanulmányait Pécsett végezte. Előbb gyermek szakorvos, majd gyermek és ifjúságpszichiáter, neurológus. Dolgozott Pécsett a Gyermekklinikán, az Idegklinikán, a Pécsi Gyermek ideggondozó munkatársaként, majd 1969-ben Szekszárdon megalapította a Gyermek Ideggondozó és Lélektani Tanácsadó rendelést, melynek vezető főorvosa volt nyugdíjazásáig. Igazságügyi orvos szakértői munkát jelenleg is folytat. Bírói szemléken vesz részt. Részt vesz az Orvosi Kamara Etikai kollégiumának munkájában. Tudományos érdeklődésének középpontjában a szülési komplikációk neuropszichiátriai-pszichológiai kihatásának vizsgálata, áll . Idős kora dacára ma is aktívan dolgozik.2011-ben jelent meg nagy sikerű Sorsod  jellemed című könyve.

A MOTESZ Békés Pál-díj tulajdonosa.