Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismét a világ nephrológia-fővárosa lesz augusztus végén Budapest

2016.08.21

Ismét a világ nephrológia-fővárosa lesz augusztus végén Budapest

 

Szerző: Szarvas István ⋅ 2016. augusztus 22. ⋅ Hozzászólás

Címkék:  Egészség

Augusztus 26-31. között a SE Transzplantációs Klinika tantermében rendezik a világhírű Budapest Nephrology School (BNS) 23. összejövetelét, melyre minden érdeklődő kollégát szeretettel várnak.

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Nephrológiai Iskola (Budapest Nephrology School, BNS) nemzetközi továbbképző programot a Semmelweis Egyetemen. Az elmúlt több mint két évtizedben öt kontinens 66 országának több mint ezer nefrológusa vett részt a kurzuson, melyen eddig 150 elismert szakember tartott előadást – DsC. Rosivall László, a BNS létrehozója és alapítója. a Kórélettani Intézet volt igazgatója, egyetemi tanára

lapunknak elmondta, idén kiemelt hangsúlyt kap nemzetközi egy napos szimpózium formájában a nephropathologia is. A professzor megjegyezte:

2016. augusztus 26. és 31. között a világ nephrologiája hazánkba költözik és ezúttal is nagyhírű előadókat üdvözölhetünk, az ERA-EDTA elnökétől kezdve számos közismert nemzetközi szakemberig Belgiumtól Amerikáig. Iskolánk, melynek részletes programja a http://bns-hungary.hu >> honlapon olvasható

A különleges szakmai továbbképzésen túl érdekes és vonzó egyéb programok is lesznek, például megrendezik a Fiatal Nephrológusok Harmadik Rubik Kocka Versenyét, Országos Vese-Bor Versenyt. Szerepel a programban egyórás hajóút a Dunán, Budapesti városnézés benne az Országházzal .Ez alkalommal is lesz a Szent István bazilikában orgona hangverseny.